Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Titanic (film)

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Film vznikl v roce 1998 a je nejdražším natočeným filmem v USA. Film Titanic režíroval James Cameron, který patří mezi špičkové režiséry Spojených státú. Film byl natočen se spoluprácí Fox Film´s.

Děj filmu se odehrává na luxusní zámořské lodi Titanic v noci ze 14. na 15. Dubna 1912. Loď plula z Anglického Southamptonu do Amerického New Yorku.

Na loď nastoupila také bohatá Rouse (Kate Winstlei) se svým snoubencem Callem (Elen Zieger) a chudý Jack (Leonardo di Caprio), který vyhrál svůj palubní lístek v pokru. Rouse a Jack k sobě našli cestu, když Rouse chtěla spáchat sebevraždu a skočit z loďi po té, co měla se svým snoubencem žárlivý výstup. Když Jack Rouse zachránil padli si do oka a zažili spolu cestu plnou vášní a radosti. Když 15. dubna roku Titanic narazil do ledovce došlo k tragédii. Chudý Jack zahynul a Rous se nikdy nevyděla se svým snoubencem.

Nejzajímavější část filmu je, když se Jack nedopatřením zlého a intrikářského snoubence Rous, ocitl jako zloděj šperku. Lodní policie Jacka připoutala v podpalubí ke stoupačkám právě tehdy, když se loď potápěla. Ale láska Rous k Jackovy je zachránilo, když Rous k Jackovy přesekala sekerkou pouta, kterými byl Jack připoután. Na lodi ale nebylo dostatek záchranných člunů a tak přišlo nazmar 1500 lidských životů. Film končí tragickou smrtí Jacka, když umrzne v ledovém moři.

Tento film na mě udělal velký dojem, protože byl velmi detajlně natočen a tedy tím bych jsem ho doporučil každému.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT